PIONIEREN?
HET BLIJFT TOCH IETS VOOR IN DE POLDER

 

In de Flevopolder is vanaf 2011 een start gemaakt met het ontginnen van een nieuwe sector. Dit vanuit de overtuiging dat we op zoek moeten naar nieuwe en duurzame eiwitbronnen vanwege een snel groeiende wereldbevolking. Omdat insecten in vele landen al als voedselbron wordt toegepast leek het ons een logische stap om dit verder te onderzoeken.

Bij Insect Europe BV draait het maar om één ding; Hoe zorgen we ervoor dat we allemaal insecten gaan eten?! Dit begint met het maken van een lekker product, dat het vervolgens ook nog gezond en duurzaam moet zijn spreekt voor zich.

De komende jaren zullen vooral in het teken staan van opschaling. Tijdens deze groeifase doen we een beroep op de voedingsindustrie om nu al na te denken over de diverse toepassingsgebieden. We delen graag onze kennis en ervaring met producenten, verwerkers  en afnemers in de levensmiddelensector.

Ger van der wal in actie

Voedselveiligheid

Als eerste bedrijf in Europa is
Insect Europe BV gecertificeerd voor de verwerking van insecten tot voedsel voor mensen.

FSSC 22000

Gecertificeerd zijn,
wat betekent dat dan?

Lees meer

Insect Europe BV promoot, verkoopt en kweekt eetbare insecten. We richten ons primair op de producten voor menselijke consumptie, dit doen we volgens nationale en internationale regels voor voedselveiligheid. Daarnaast passen we insecten toe in hondenvoeding en andere insectensnacks voor de petfoodindustrie. Ook vanuit de feedsector komen bij ons allerlei verzoeken binnen, we richten ons hierbij vooral de “specials”oftewel op maat gesneden toepassing van hoogwaardig eiwit. Vragen of wensen? Neem contact op: info@insecteurope.com